Bel bij overlijden 0547-384008 (24 uur per dag, 7 dagen in de week)

Begrafenis of crematie

Begrafenis of een crematie?

De eerste keus die u moet maken, is van een begrafenis of crematie. Vaak is hier al over gesproken of het staat in de wilsbeschikking. Emoties en geloofsovertuiging spelen dikwijls een rol. Wilt u weloverwogen een keuze maken tussen begraven en cremeren? Nijkamp Uitvaartzorg adviseert u er graag over.

Begrafenis

Een begrafenis biedt de nabestaanden een plek om naartoe te gaan om hun dierbare te gedenken. U kunt kiezen voor een algemeen graf, familiegraf of bijzetting in een bestaand graf. De kosten van een begrafenis liggen hoger dan de kosten van een crematie. De prijzen en mogelijkheden verschillen per gemeente. U kunt informeren naar de mogelijkheden en kosten bij uw gemeente of bij Nijkamp Uitvaartzorg.

Crematie

De mogelijkheden voor een crematie verschillen per crematorium. Welk crematorium u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en uw woonsituatie. Crematoria in de omgeving bieden veel mogelijkheden. Als u voor een crematie kiest, moet u ook nadenken over de asbestemming. Onze uitvaartleider kan u de nodige informatie geven over de mogelijkheden rond een crematie. Neem hiervoor contact met ons op.

Vraag een wilsbeschikking aan

Wilt u niet direct een uitvaart regelen, maar wel uw wensen voor een uitvaart vastleggen? In een wilsbeschikking geeft u aan hoe uw uitvaart eruit komt te zien. Waar of hoe u verzekerd bent, is hiervoor niet van belang.