< Terug naar nieuws

Eerste Lichtjesavond in Rijssen

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags ,

Nijkamp Uitvaartzorg organiseert op woensdag 14 december a.s. om 19.00 uur voor de eerste keer een “Lichtjesavond” op de Algemene Begraafplaats ‘Het Lentfert’ aan de Schapendijk in Rijssen.

Een groot aantal lokale vrijwilligers hebben zich na het bekend worden hiervan spontaan gemeld om ons te willen helpen in opbouw / afbouw, spreken, zingen enz. om zo deze Lichtjesavond tot een indrukwekkend succes te maken.

Al vele jaren organiseert Nijkamp Uitvaartzorg dergelijke avonden in Enter, Eibergen en Rekken. Steeds meer belangstellenden komen daar af op de sfeer van warmte, troost en saamhorigheid waarin zij hun dierbaren kunnen herdenken.

Algemene Begraafplaats ‘Het Lenfert’ zal verlicht worden met lichtjes en fakkels. De hoofdingang tot aan het gebouw zal gebruikt worden als plaats van samenkomst. De hoofdpaden op de begraafplaats zullen van fakkels worden voorzien en de toegangspaden naar de grafvelden eveneens. De grafvelden zelf zullen, uit respect voor de overledenen en hun nabestaanden, niet betreden worden.

Alle bezoekers krijgen bij aankomst een kaarsje aangereikt die zij, indien daartoe behoefte bestaat, op het graf van hun dierbare kunnen zetten of mee kunnen nemen naar huis. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. De bijeenkomst zal ongeveer 30 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Voor hen creëren we een speciaal plekje (hart van licht) waar het kaarsje neergezet kan worden.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen, is het raadzaam voor de bezoekers om een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw)storm mogelijk wel. Houdt u alstublieft onze website in de gaten: www.nijkampuitvaartzorg.nl

Voor meer informatie: Nijkamp Uitvaartzorg, tel. 0547-384008