< Terug naar nieuws

Gastvrijheid van Nijkamp Uitvaartzorg

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Nijkamp Uitvaartzorg

Op 7 oktober j. l. heeft Nijkamp Uitvaartzorg bezoek mogen hebben van enkele studenten van de Saxion Hogeschool Apeldoorn. Zij volgen daar de opleiding Hotel Management in voltijd. Voor hun opdracht hoe het gesteld staat met de gastvrijheid hebben wij hen de mogelijkheid gegeven om in ons Uitvaartcentrum Salem te Enter te kunnen rond kijken en ons vragen stellen over de gastvrijheid die wij aan nabestaanden geven. Zij moesten o.a. een bezoek brengen aan een hotel, museum en een uitvaartcentrum. Na kennis te hebben gemaakt met elkaar, onder het genot van koffie en thee, hebben wij hen een rondleiding gegeven in ons uitvaartcentrum.

Hieronder het verslag dat gebruikt is in het werkstuk van de studenten.

“Bij Nijkamp Uitvaartzorg krijgt elke familie aandacht. Zij streven ernaar om de nabestaanden goed afscheid te laten nemen van hun dierbare op de manier die bij hen past. Dit staat bij Nijkamp Uitvaartzorg hoog in het vaandel.”

Wanneer nabestaanden kiezen voor een sleutelkamer ontvangen zij een sleutel om zo 24/7 binnen te komen. Dan hebben zij de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten die worden aangeboden. Zo is er een koffiemachine en een waterkoker voor de koffie en thee. In de koelkast staat frisdrank en water, alles heerlijk gekoeld. Nabestaanden kunnen hier naar believen gebruik van maken. Alles onbeperkt. Zo hebben zij de mogelijkheid om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. Voor de allerkleinste kinderen is er een speelhoek. In de centrale hal hangt een televisie waarop nabestaanden foto’s en video’s van de overledene kunnen laten zien.

Ook doen ze er bij Nijkamp alles aan dat nabestaanden zich gehoord en gerespecteerd voelen. Niets blijkt onmogelijk te zijn. Van rouwkaart tot rouwauto. Uit een grote collectie kan er een keuze worden gemaakt voor de rouwkaart waarbij eigen inbreng graag gezien wordt. Dit kan bestaan uit een foto of afbeelding die iets te zeggen heeft over de overledene. Ook de keuze van de kleur van de rouwauto is mogelijk. Of te denken aan alternatief vervoer zoals b.v. de rouw-fiets of rouw-bus. Er zijn veel soorten kisten op voorraad. Zodat het voor de nabestaanden makkelijk is om zo snel mogelijk hun dierbare te bezoeken.

Alles bij Nijkamp Uitvaartzorg ziet er netjes en verzorgt uit ook in drukke tijden. Elke ochtend komt de aula medewerkster om kopjes en glazen weer schoon en bruikbaar op te ruimen. Ook zorgt zij ervoor dat er altijd verse bloem staan. De koelkast wordt aangevuld en zij beantwoordt ook de vragen van de nabestaanden. Bij een afscheid of condoleancebezoek is zij aanwezig om nabestaanden welkom te heten. Nijkamp Uitvaartzorg is een Open Huis waar iedereen welkom is al zou je er niet te vaak willen komen. Wij willen Nijkamp Uitvaartzorg bedanken voor de ons aangeboden mogelijkheid om een kijkje in het uitvaartcentrum te mogen hebben.”

Nijkamp Uitvaartzorg heeft het als zeer prettig ervaren om deze studenten te hebben mogen ontvangen.

Wilt u ook eens bij ons binnenkijken neem dan gerust contact met ons op. Onze uitvaartleiders laten u graag kennismaken met de vele mogelijkheden die Nijkamp Uitvaartzorg u te bieden heeft.

Neem dan contact met Nijkamp Uitvaartzorg op via telefoonnummer 0547-384008 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl