< Terug naar nieuws

Gedachtegoed Johan Nijkamp leeft voort

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

Op 2 juni kwam er een eind aan het leven van een karakteristieke man en inspirerende ondernemer Johan Nijkamp. De oprichter van Nijkamp Uitvaartzorg overleed na een kort ziekbed in zijn woonplaats Enter. Hij wordt herinnerd als een markante persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats. Zijn maatschappelijk inzet is voor velen een voorbeeld. Zijn Lichtjesavond is hiervan een van de meest bekende voorbeelden.

Lichtjesavonden

Johan Nijkamp introduceerde in 2016 voor de eerste keer een Lichtjesavond op de Algemene Begraafplaats ‘Het Lentfert’ aan de Schapendijk in Rijssen. Al vanaf 2011 organiseert hij met behulp van vele vrijwilligers dergelijke avonden ook in Enter, Eibergen en Rekken.

Troost en saamhorigheid

Steeds meer belangstellenden komen af op de sfeer van warmte, troost en saamhorigheid waarin zij hun dierbaren kunnen herdenken. Geloof, afkomst en achtergrond spelen hierbij geen rol. De traditie van de lichtjesavonden in de maand december wordt als gedachtegoed van Johan Nijkamp onverminderd voortgezet door de stichting Lichtjesavonden.

Grote eer

Johan Nijkamp droeg zijn beroepsethiek als uitvaartleider hoog in het vaandel. Onder zijn leiding verliepen uitvaarten respectvol, integer en precies volgens afspraak. Hij benadrukte altijd en overal dat het een grote eer is om bij de laatste momenten van een mens aanwezig te mogen zijn. Deze gedachte bracht hij ook over op zijn medewerkers. Net als het zo goed mogelijk begeleiden van de achterblijvers van de overledene. Het idee van de Lichtjesavonden is daar een treffend voorbeeld van.

Uitvaartactiviteiten gaan door

Het is niet zo verwonderlijk dat de uitvaartactiviteiten van Nijkamp Uitvaarzorg op dezelfde voet doorgaan. Ina Nijkamp samen met het huidige team houdt het gedachtegoed van de grondlegger op respectvolle wijze in ere. Meer informatie kunt u vinden op nijkampuitvaartzorg.nl