< Terug naar nieuws

Lichtjesavond Enter 2019

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags , ,

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. In Enter organiseren we dit jaar voor de achtste keer lichtjesavond. Deze eenvoudige en laagdrempelige herinneringsbijeenkomst is voor een ieder, jong en oud, vrij toegankelijk. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen.

Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Enter even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom. Mede door de inzet van lokale mensen die een gedicht lezen of muziek maken geeft het nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Enter.

Dit jaar wordt Lichtjesavond Enter gehouden op maandag 23 december om 19.00 uur. Wij hopen u te mogen begroeten op algemene begraafplaats aan de Weitakkersweg in Enter. Hier zal aan de bezoekers een kaars worden aangereikt. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 20 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Voor wie geen plekje heeft om de kaars neer te zetten na de ceremonie, is er altijd plaats in het Hart van Licht.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw-) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Enter in de gaten. Mocht u een vrijwillige donatie willen doen voor de Stichting, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.

Voor meer informatie, suggesties of deelname kunt u terecht bij Stichting Lichtjesavonden, Martine Kuipers of Hilde Slagers, telefoon 06-14230304/06-13009176 of e-mail stichtinglichtjesavonden@gmail.com.

Bron: Stichting Lichtjesavonden