< Terug naar nieuws

Lichtjesavond Enter

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags ,

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Enter even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doen wij inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan.

Daarbij kunnen we jaarlijks uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom. Het geeft nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Enter. Dit jaar zal Lichtjesavond in Enter worden gehouden op zaterdag 22 december om 19.00 uur. We hopen wij u te mogen begroeten op centrale bijeenkomst op de algemene begraafplaats aan de Weitakkersweg te Enter. Aan bezoekers zal een kaars worden aangereikt. Ook de RK-begraafplaats aan de Disselsweg zullen wij verlichten met fakkels. Hier zal geen bijeenkomst plaatsvinden maar er is wel gelegenheid om een kaarsje te plaatsen. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 30 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Enter of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten.

Voor meer informatie, suggesties of deelname:
Martine Kuipers
Stichting Lichtjesavonden
Tel: 0547-384008 Nijkamp Uitvaartzorg
Mail: stichtinglichtjesavonden@gmail.com