< Terug naar nieuws

Lichtjesavond in Rekken

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags ,

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Rekken even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doen wij inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan.

Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom. Het geeft nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Rekken. Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 17 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaars uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen we gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar en zij mogen zich uiteraard ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Mocht u die dag verhinderd zijn, dan is het ook mogelijk naar Lichtjesavond in Eibergen te komen. Die houden we op zondag 9 december om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rekken of onze website in de gaten. Mocht u een donatie willen doen voor de Stichting, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.

Voor meer informatie, suggesties of deelname:
Stichting Lichtjesavonden
Tel: 0545-471900 (Nijkamp Uitvaartzorg)
Mail: stichtinglichtjesavonden@gmail.com