< Terug naar nieuws

Lichtjesavond in Rekken

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags ,

Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Nijkamp Uitvaartzorg organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doen wij inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen.
Door deze herinneringsbijeenkomsten klein en eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen.

Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan.
Mede daarom is onlangs ‘Stichting Lichtjesavonden’ opgericht. De stichting hoopt de organisatie nog jaren te mogen blijven uitvoeren.
Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht lezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom.

Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 18 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaarsje uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen we gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar en zij mogen zich ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rekken of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten.

Voor meer informatie, suggesties of deelname:
Nijkamp Uitvaartzorg
Tel: 0545-471900
Mail: stichtinglichtjesavonden@gmail.com