< Terug naar nieuws

Lichtjesavond in Rijssen

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags ,

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Rijssen even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doen wij inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan.

Daarbij kunnen we jaarlijks uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom. Mede door de inzet van lokale mensen die een gedicht lezen of muziek maken geeft het nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Rijssen. Dit jaar wordt Lichtjesavond Rijssen gehouden op woensdag 12 december om 19.00 uur. Wij hopen u te mogen begroeten op algemene begraafplaats Het Lentfert aan de Schapendijk in Rijssen. Aan bezoekers zal een kaars worden aangereikt. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 30 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Graag de ingang aan de Schapendijk gebruiken (bij Uitvaartcentrum ’t Lentfert). Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen.
Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rijssen of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten. Mocht u een donatie willen doen voor de Stichting, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.

Voor meer informatie, suggesties of deelname:
Stichting Lichtjesavonden
Tel: 0548-545656 Nijkamp Uitvaartzorg
Mail: stichtinglichtjesavonden@gmail.com