< Terug naar nieuws

Lichtjesavond Rekken 2019

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags , ,

Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn, op een door fakkels verlichte begraafplaats. Belangrijk hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen.

Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 16 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaars uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen we gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten. De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar en zij mogen zich uiteraard ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Mocht u mee willen werken aan de invulling van het programma door een gedicht voor te dragen of een lied ten gehore te brengen, dan bent u van harte welkom.

Indien u 16 november verhinderd bent, dan is het ook mogelijk naar Lichtjesavond in Eibergen te komen. Die houden we op zondag 8 december om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Voor meer informatie, suggesties of deelname kunt u terecht bij Stichting Lichtjesavonden, Martine Kuipers of Margriet Lenderink, telefoon 06-14230304/06-17367413 of e-mail stichtinglichtjesavonden@gmail.com.