< Terug naar nieuws

Lichtjesavond Rijssen 2019

Geplaatst op Categorieën LichtjesavondTags , ,

Stichting Lichtjesavonden organiseert in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. In Rijssen organiseren we dit jaar voor de vierde keer lichtjesavond. Deze eenvoudige en laagdrempelige herinneringsbijeenkomst is voor een ieder, jong en oud, vrij toegankelijk. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen.

Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid als bevolking van Rijssen even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Wellicht dat u zelf een mooi idee heeft voor de invulling. Uw suggesties zijn altijd van harte welkom. Mede door de inzet van lokale mensen die een gedicht lezen of muziek maken geeft het nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Rijssen.

Dit jaar wordt Lichtjesavond Rijssen gehouden op woensdag 11 december om 19.00 uur.
Wij hopen u te mogen begroeten op algemene begraafplaats Het Lentfert, via de hoofdingang aan de Schapendijk in Rijssen. Hier zal aan de bezoekers een kaars worden aangereikt.
De bijeenkomst zal in z’n geheel ongeveer 30 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Voor wie geen plekje heeft om de kaars neer te zetten na de ceremonie, is er altijd plaats in het Hart van Licht.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen.
Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw-) storm wel. Houdt u hiervoor alstublieft de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rijssen in de gaten. Mocht u een vrijwillige donatie willen doen voor de Stichting, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.

Voor meer informatie, suggesties of deelname kunt u terecht bij Stichting Lichtjesavonden, Martine Kuipers of José Smeijers, telefoon 06-14230304 of e-mail stichtinglichtjesavonden@gmail.com.