< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Johan Nijzink

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

De nieuwste toevoeging aan het team van Nijkamp Uitvaartzorg is Johan Nijzink. Johan is 56 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Hij werkt als overledenenverzorger en uitvaartchauffeur. Daarnaast voert hij andere voorkomende werkzaamheden in en rondom Aula Salem in Enter.

Verzorgen met hart en ziel
Johan werkt al jaren als overledenenverzorger en haalt veel voldoening uit zijn vak. “Wij komen bij families in een emotionele situatie. Wij kunnen daarin iets voor hen betekenen. De wensen die nabestaanden hebben voeren wij met respect voor hen en de overledene uit. Als dat goed gaat haal je daar veel voldoening en dankbaarheid uit”. Het verzorgen is voor Johan overigens niet iets nieuws. Voorheen werkte hij in een ziekenhuis, maar de uitvaartbranche bleef trekken.

Geen routine, maar maatwerk
Maatwerk is volgens Johan essentieel in de uitvaartbranche. “Je moet goed luisteren naar wat nabestaanden vertellen. Wat zij willen is belangrijk, niet wat wij willen”. Dingen uit routine doen is er voor Johan niet bij. Elke keer probeert hij maatwerk te leveren, passend bij de situatie. Bijvoorbeeld door nabestaanden te wijzen op de vele mogelijkheden van rouwvervoer. “Elke uitvaart is anders en kan anders zijn”. Hij vindt het belangrijk om zichzelf als professional te blijven scholen en ontwikkelen, om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij de wensen van nabestaanden.

Als een vis in het water
Ondanks dat Johan nog maar kort bij Nijkamp Uitvaartzorg werkt, voelt hij zich als een vis in het water. “Het werk is zo leuk, de uren zijn echt bijzaak. We staan allemaal op gelijke hoogte en ik voel me echt onderdeel van het team. Na het overlijden van Johan is er veel gebeurd, maar we werken echt samen aan een stijgende lijn. We zetten er samen de schouders onder”. En dat doet Johan ook naar nabestaanden toe. Samen met hen kijkt hij wat kan en hoe hij mensen kan helpen bij het maken van keuzes. “Mensen leven op dat moment in een roes, het is dan heel mooi dat je in zo’n periode wat kunt betekenen.”

Leren en waarderen
“Ik ben een open mens en daar krijg je heel veel voor terug. Door open te zijn kun je elkaar helpen en elkaars kennis benutten”, vertelt Johan. Hij probeert oog voor detail te hebben en goed te kijken naar de rol die bijvoorbeeld kerk en cultuur spelen in een uitvaart. “Het is daarin essentieel dat we voor iedereen respect hebben. Iedere uitvaart is uniek, geen enkele uitvaart is hetzelfde. Behandel mensen zoals je zelf behandelt wil worden. Dat geef heel veel voldoening.”

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.