< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Jolanda Rikkert-Eijkelenboom

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

Sinds 2013 werkt Jolanda bij Nijkamp Uitvaartzorg, waar ze schoonmaakwerkzaamheden verricht. Al ruim 30 jaar woont deze Vriezenveense in Enter, samen met haar man en twee zoons. Samen met haar man heeft ze een eigen bedrijf in het grondverzet, waar ze de administratie en bijkomende werkzaamheden uitvoert.

Een veilige en schone werkplek
Jolanda zorgt ervoor dat de werkplekken in het kantoor van Nijkamp Uitvaartzorg schoon zijn. Door de corona maatregelen maakt ze nu extra schoon, zodat de werkplekken van de medewerkers veilig zijn. “Ik vond het in het begin van de Coronatijd wel eng, maar inmiddels is het werken weer gewoon geworden. Alleen doe je bepaalde dingen nu extra, die je normaal wel deed maar minder regelmatig”. Zo besteedt Jolanda extra aandacht aan bepaalde punten in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de deurklinken en de toetsenborden. “Ook zorg je ervoor dat je zo min mogelijk bij andere mensen in de buurt komt”, vertelt Jolanda. “Ik hou echt die anderhalve meter afstand”.

Het zijn gewoon mensen
Het werken bij Nijkamp Uitvaartzorg bevalt Jolanda goed. Het contact met de collega’s is fijn, alsook het gevoel hebben ergens echt bij te horen. De eerste keer dat ze aan de slag ging bij Nijkamp Uitvaartzorg vond ze spannend. “Maar dan merk je toch dat ook mensen die bij een uitvaartonderneming werken ook gewoon mensen zijn”. Door bij een uitvaartonderneming te werken is Jolanda ook anders gaan kijken naar uitvaarten. “Je ziet dat er veel meer bij komt kijken dan dat je eigenlijk in de gaten hebt. Bijvoorbeeld dat er echt tijd en zorg gaat zitten in het uitvoeren en verzorgen van een uitvaart. Dat zie je niet van buitenaf”.

Respect en gelijkheid
Het uitvaartwezen heeft overigens in Jolanda haar leven altijd wel een plek gehad. Zo was haar vader jarenlang penningmeester van een uitvaartvereniging en is die rol nu overgenomen door haar zus. In haar werk vindt Jolanda het belangrijk om respect te hebben voor nabestaanden. “Als ik aan het stofzuigen ben en de telefoon gaat, dan zet ik de stofzuiger uit. Je hoort snel genoeg of er een melding van overlijden binnenkomt. Daar moet je respectvol mee omgaan. Of als er bijvoorbeeld een nabestaande binnenkomt; die condoleer ik altijd. Dat vind ik belangrijk”. Jolanda ervaart het team van Nijkamp Uitvaartzorg als een warm team. “Iedereen hoort erbij. Het is niet dat ik wordt gezien als ‘maar de schoonmaakster’, iedereen is gelijk”.

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.