< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. José Braamhaar-Marissink

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

José woont in Enter en is getrouwd met Gerrit Braamhaar. Ze heeft drie kinderen, maar eigenlijk hoort daar ook nog een vierde bij. Dat kindje is helaas overleden. Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op het leven van José, maar ook mooie dingen gebracht.

Van thuis naar huis naar bedrijf
“In de tijd dat ik in verwachting was van mijn eerste kind was het zo dat je je baan opzegde. Je kreeg kinderen, bleef daarvoor thuis en keek daarna wel weer verder”. Helaas verloor José haar eerste kindje, waardoor ze ineens werkeloos thuis zat en niets kon doen. In die tijd kwam een baan als schoonmaakster bij de familie Nijkamp op haar pad. Eerst bij hen thuis en na een aantal jaren in het bedrijf. Hier heeft ze de oudste dochter van de familie de kneepjes bijgebracht van het schoonmaken. “Ina heeft wel eens gezegd dat ze de beste poetser is van al haar dochters”, aldus een lachende José.

Je hoort erbij
“Ik heb het kleinste contract, maar ik ben er het langst”, vertelt José. In alle jaren dat ze er werkt heeft José altijd met veel plezier bij het bedrijf gewerkt. En ondanks dat ze klein contract heeft, voelt ze zich echt een van de medewerkers. “Het is een perfecte groep die elkaar goed aanvult. Er wordt geen uitzondering gemaakt, nergens mee. Overal hoor je bij. En dat geeft een heel goed gevoel”. José heeft nog nooit het gevoel gehad te willen stoppen. Voor haar is het werken bij Nijkamp Uitvaartzorg een fijne bijbaan, waarin ze het gevoel heeft dat mensen altijd blij zijn dat ze er is geweest.

Het leven is heerlijk
Het werken bij een uitvaartonderneming maakt dat medewerkers dicht bij de dood staan. “Daardoor begrijpen ze het leven en zie ik hoe heerlijk ze het leven vinden. Juist omdat ze weten wat er daarna komt”. Het contact met collega’s is goed en er kan zeker ook gelachen worden, iets dat voor José belangrijk is. Ze vindt het heel sterk dat het bedrijf, na het overlijden van Johan Nijkamp, door is gegaan. “Het is niet dat ze sinds die gebeurtenis verslappen. Sterker nog, ze gaan er juist extra voor. Ze zetten echt de schouders eronder.

Werken en genieten
“Ik hou de boel in het bedrijf schoon en aan kant. Het is fijn als je in een schone omgeving kunt werken en niet hoeft te denken ‘ik moet die bende opruimen’”, vertelt José. Ze vindt het belangrijk dat de medewerkers hun gang kunnen gaan en zich geen zorgen hoeven te maken over hun werkplek. Wat José nog mee zou willen geven? “Geniet van elke dag. Van de dingen die je hebt en van je gezondheid. En hou het goed met elkaar. Je kunt overal wat vinden, hier laat je wat en daar krijg je wat. En ga soms eens bij jezelf te rade en kijk wat je zelf kan doen in een situatie”.

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.