< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Lian Ligtenberg

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

Sinds de zomer van 2019 werkt Lian bij Nijkamp Uitvaartzorg. Ze is geboren en getogen in Rijssen. Inmiddels woont ze al een aantal jaren in Hengelo, samen met haar man en vier dochters. Voordat ze bij Nijkamp Uitvaartzorg in dienst kwam heeft ze langere tijd in de zorg gewerkt. Een uitvaartleidster met een duidelijke visie op het vormgeven van een uitvaart.

Niet leiden maar begeleiden
“Ik ben uitvaartleider, maar zie mezelf meer als uitvaartbegeleider. Het is mijn belangrijkste taak om families te begeleiden vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Het is niet aan mij om te zeggen wat mensen moeten doen. Je kunt juist in deze tijd mensen helpen om een uitvaart te organiseren waar ze later goed op terug kunnen kijken”. Dit helpt in het verwerken van je verdriet, vertelt Lian. “Het is mooi als je erop terug kunt kijken en kunt zeggen: dit hebben we goed gedaan en dit paste bij wat de overledene had gewild”.

Mogelijkheden zien in de uitdagingen
Voor Lian zit de kracht van haar rol als uitvaartleider in naast de mensen gaan staan en te kijken waar de mogelijkheden liggen. Dat is met de beperkende maatregelen vanwege het Coronavirus soms best een extra uitdaging. Toch zijn dit de momenten waarop je je meerwaarde kan laten zien. “Je hebt het met mensen over hoe de uitvaart eruit zou kunnen zien en wat mogelijk is. Hierbij denk ik mee en kan ik mogelijkheden aandragen, waarvan ze zelf niet eens wisten dat het kon”. Hiermee is het mogelijk om, ook nu, een uitvaart te regelen die past bij de wensen van de nabestaanden.

Het verschil maken
“Ik wil het gevoel hebben dat ik nuttig ben en dat ik iets bijdraag. Het bedrijf waar ik werk moet bij mij passen en bij hoe ik in het leven sta. Het moet ook aansluiten bij hoe ik kijk naar verlies en hoe je vorm geeft aan een uitvaart”. Bij Nijkamp Uitvaartzorg heeft ze deze plek gevonden en ze voelt zich helemaal thuis. “Eigenlijk is het een vorm van zorg verlenen. Je wil mensen ontzorgen en dingen van hen over kunnen nemen als het voor hen niet gaat”. Samen dit proces doorlopen is volgens Lian belangrijk en hierin is het belangrijk dat een uitvaartleider bereid is die stap extra te zetten. “Dat zijn de dingen waar je het verschil mee kunt maken”.

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.