< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Marna Peddemors-Kuiperij

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

De Eibergse Marna werkt al acht jaar bij Nijkamp Uitvaartzorg in de rol van overledenenverzorger en aulamedewerker. Samen met haar man en twee kinderen woont ze in Eibergen. Via een bijzondere weg is ze bij het bedrijf terecht gekomen.

Mooi om te kunnen doen
“Ik had nooit iets met het uitvaartwezen, totdat mijn schoonmoeder kwam te overlijden. Ik was bij het moment dat ze werd verzorgd. Het was voor mij het stukje dat de cirkel rondmaakte in mijn rol als mantelzorger.” Het aanwezig zijn bij dat moment was voor Marna bijzonder. “Het was mooi om dit nog te kunnen doen voor haar. Toen begon het te kriebelen; ik wilde dit werk gaan doen.” Ze trok de stoute schoenen aan en belde Nijkamp Uitvaartzorg.

Aan de slag in het uitvaartwezen
Bij Nijkamp Uitvaartzorg heeft Marna haar plek gevonden. “Ik heb lang nagedacht of ik dit moest doen. Aangemoedigd door mijn familie heb ik volgehouden en ik ben blij dat ik dat heb gedaan.” Inmiddels werkt Marna al acht jaar bij het bedrijf als achtervang bij de aula in Eibergen. “Het is een eer dat je dit werk mag doen. Dat je personen op hun kwetsbaarst mag helpen.”

Werken met respect voor iedereen
“De overledene merkt zelf niet meer wat er gebeurd, maar dat neemt niet weg dat je met respect om moet gaan met deze persoon. Voor de persoon zelf en voor de nabestaanden.” Marna vindt het belangrijk om tijdens haar werkzaamheden zichzelf de vraag te stellen of ze hier zelf tevreden mee zou zijn: “Je moet het werk met eerbied behandelen”. Ze haalt veel voldoening uit wat ze voor nabestaanden kan betekenen en probeert haar werk zo goed mogelijk te doen.

Openheid en uitleg
“Door open met elkaar te spreken over de dood kun je mensen geruststellen en uitleg geven.”, vertelt Marna. Openheid kan volgens haar angst wegnemen. “Daarmee kun je ook personen net dat zetje geven iets te doen waar ze later heel goed op terug kunnen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanwezig zijn bij het verzorgen van een overledene. Het is het laatste wat je kunt doen. Dat kan, ondanks de omstandigheden, een hele mooie ervaring zijn”. Hierin komt het levensmotto van Marna steeds weer in terug: “Leef vandaag, gisteren is geweest en morgen moet nog komen. Geniet van alles”.

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.