< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Martine Kuipers-aan de Stegge

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

Martine is getrouwd met Jarno, heeft twee kinderen en woont in Enter. Al 18,5 jaar werkt ze met veel plezier bij Nijkamp Uitvaartzorg. “Ik ben meegegroeid met het bedrijf. Daardoor ken ik het bedrijf van binnen en van buiten. Ik heb altijd alle kansen gekregen om te kunnen doen wat ik wilde doen.” In haar rol regelt ze achter de schermen alles binnen een uitvaart. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de jaarlijkse Lichtjesavonden.

Van goede reis naar laatste reis
“Langzaam werd de dood doodgewoon”, vertelt Martine, want werken in de uitvaartbranche is iets dat ze al die jaren geleden niet voor mogelijk had gehouden met een achtergrond in de reiswereld. “Ik had niets met het uitvaartwezen. Het voelde als een wereld achter gesloten deuren, vol geheimzinnigheid”. Aangemoedigd door haar schoonmoeder solliciteerde ze toch toen er een functie vrijkwam. “Johan Nijkamp zei tegen me tijdens het sollicitatiegesprek dat ik een uitvaartonderneming ook als een bedrijf moet zien. Na dat gesprek ben ik overstag gegaan en ik heb nooit spijt gehad van deze keuze. Ik ben gegaan van goede reis naar laatste reis”

Zelf keuze en inbreng hebben
“We geven raad, advies en tips aan nabestaanden, maar dwingen nooit. Ik vind het heel belangrijk dat een familie het gevoel heeft zelf de keuzes te kunnen maken. Het is niet aan ons om iets op te leggen omdat het ‘zo gaat of zo moet’. ”Ruimte voor mijn eigen inbreng is er ook binnen Nijkamp Uitvaartzorg,” vertelt Martine: “Als je met een idee komt krijg je de ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Daardoor kan je als medewerker het bedrijf mee helpen groeien”.

Iedereen is anders
Voor Martine is het een eer om bij te dragen aan de laatste reis van mensen. “Het is bijzonder dat mensen vertrouwen in je hebben. De ene uitvaart is de andere niet. Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke keuzes en persoonlijke voorkeuren.” Daarin is het voor haar belangrijk servicegericht te werken. Hierin probeert ze het woordje ‘nee’ ook zoveel mogelijk te vermijden. Dat wat kan, kan.

Denk na over je eigen uitvaart
“Aan iedereen zou ik willen meegeven: denk na over je eigen uitvaart”. Dat kan volgens Martine door zaken op papier te zetten, maar ook door het gewoon eens met mensen in je naaste omgeving erover te hebben. “Door erover na te denken en dit te bespreken help je straks je nabestaanden. Als je nabestaanden de vraag ‘heb ik het wel goed gedaan’ met ‘ja’ kunnen beantwoorden, geef je hen rust en handvatten. Het is fijn om te weten waar je aan toe bent.”

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.