Bel bij overlijden 0547-384008 (24 uur per dag, 7 dagen in de week)

Na de uitvaart

Na de uitvaart

De periode na de uitvaart kenmerkt zich door het regelen van praktische zaken en rouwverwerking. Wat moet ik regelen? Hoe pak ik de draad weer op? Veel nabestaanden hebben vragen na het verlies van een dierbare. Tijdens de voorbereiding van de uitvaart ontvangt u van ons de gids “Zorgen erna”. Het boekje beschrijft onderwerpen waarmee u in aanraking kunt komen na een overlijden. Tevens bevat het een praktische checklist na overlijden en adressen van belangrijke instanties en informatieverstrekkers.

Omgaan met verlies

Hoe ga ik om met verlies en rouw als het zo dichtbij is? De periode rond en na de uitvaart is intensief en emotioneel. Ook na de uitvaart is Nijkamp Uitvaartzorg er voor vragen en steun. Om u te ondersteunen op het emotionele vlak, ontvangt u van ons na de uitvaart het boekje ‘Verdriet’. In het boekje kunt u lezen over mogelijke gevoelens en gedragingen na het verlies van een dierbare. Het kan u inzicht geven in de gevoelens die horen bij het rouwproces.

Gesprek na uitvaart

Indien u wenst, komen wij ook graag bij u thuis om alles rond het overlijden en de uitvaart met u door te spreken. Samen met u vinden we een antwoord op uw praktische en/of emotionele vragen.

Vraag een wilsbeschikking aan

Wilt u niet direct een uitvaart regelen, maar wel uw wensen voor een uitvaart vastleggen? In een wilsbeschikking geeft u aan hoe uw uitvaart eruit komt te zien. Waar of hoe u verzekerd bent, is hiervoor niet van belang.