< Terug naar nieuws

Rudy (52) is al vanaf zijn zestiende werkzaam in de uitvaartbranche: ‘Die eerste paar keer vergeet je nooit’

Geplaatst op Categorieën Algemeen, Nijkamp Uitvaartzorg

Waar de meeste zestienjarigen een bijbaantje hebben in de supermarkt, hielp Rudy Agelink zijn vader met overledenen ophalen. Als zoon en kleinzoon van een uitvaartondernemer hoorde de dood bij Rudy’s dagelijks leven. En dat doet het nog steeds, want sinds januari is hij de nieuwe mede-eigenaar van Nijkamp Uitvaartzorg.

Rudy kent de uitvaartbranche door en door. “Ik ben helemaal onderaan begonnen”, legt hij uit. “Dan zei pa bijvoorbeeld op een zaterdagavond: ’trek je pak aan, we gaan een overledene ophalen’. Verder waste ik de rouwauto’s, bevestigde ik handvatten aan de kist en legde ik het hoofdkussen erin. Het is mooi dat ik al deze onderdelen heb uitgevoerd, zodat je bekend bent met alle facetten van de uitvaartzorg.”

Lees verder onder de foto.

Rudy Agelink als kind. (Eigen foto)

Onder de indruk

Rudy is al ruim 28 jaar werkzaam in de uitvaartbranche, maar sommige uitvaarten hebben een blijvende indruk achtergelaten. “Vooral de eerste paar keer vergeet je nooit meer”, zegt Rudy. “Je maakt andermans verdriet van heel dichtbij mee. Zoiets raakt je, vooral als je nog maar zestien jaar bent.”

Met de kennis en ervaring die Rudy door de jaren heen heeft opgedaan, kan hij met alle omstandigheden omgaan. Uiteraard zijn er situaties die hem nog steeds aangrijpen, zoals het plotselinge overlijden van zijn maatje en voormalig eigenaar van Nijkamp Uitvaartzorg Johan. “In zo’n geval is het lastiger om zakelijk van privé te scheiden. Gelukkig hebben we als team veel steun aan elkaar door er goed over te praten.”

Nieuwe mede-eigenaar van Nijkamp Uitvaartzorg

Na het overlijden van Johan besloot zijn vrouw Ina om het bedrijf over te dragen aan Rudy. Sinds 1 januari 2022 is hij samen met Janine van Braam de nieuwe mede-eigenaar van Nijkamp Uitvaartzorg. “We gaan met veel enthousiasme deze mooie uitdaging aan. Het bedrijf voeren we voort onder dezelfde naam. Met onze vakbekwaamheid, dienstbaarheid en service willen we graag het bedrijf een toekomst geven dat het verdient.”

Een uitvaart is veel persoonlijker geworden

Vroeger waren de keuzemogelijkheden voor een uitvaart veel beperkter. “Neem alleen al de opties voor een rouwkaart”, aldus Rudy. “Je kon kiezen uit een grijs randje of een zwart randje, dat was het. Tegenwoordig zijn uitvaarten veel persoonlijker geworden en zijn de mogelijkheden eindeloos. Van livestreams tot uitvaartfietsen: ieder mens is uniek en dus ook elke uitvaart.”

24 uur per dag bereikbaar

Wanneer je de hulp van Rudy en zijn team inschakelt, kun je rekenen op persoonlijke aandacht, zorg en begeleiding. De betrokken medewerkers staan 24 uur per dag voor je klaar en de uitvaart wordt zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast beschikt Nijkamp Uitvaartzorg over een kwaliteitskeurmerk Uitvaartverzorging en zijn ze heel transparant over de kosten. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. “Als aan de voorkant alles duidelijk is, zijn er aan de achterkant geen vragen meer”, legt Rudy uit.

Neem contact op

Ben jij benieuwd naar de diensten van Rudy en zijn team? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Volg Nijkamp Uitvaartzorg ook via Facebook. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bron: indebuurt.nl