< Terug naar nieuws

Werk maken van aula Het Lenfert

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags ,

Nijkamp Uitvaartzorg heeft de aula in Rijssen overgenomen. Johan Nijkamp: “Ik heb deze stap gezet omdat ik altijd gecharmeerd ben geweest van deze aula. De locatie is heel mooi: het ligt dicht bij de begraafplaats in Rijssen en er is voldoende parkeerruimte. Daarnaast speelt voor mij ook mee dat de aula al lange tijd geen beheerder had, ik wil de aula nieuw leven inblazen.”

Bij de aula kunnen diensten en een koffietafel gehouden worden. Daarvoor zijn de afgelopen tijd aanpassingen gedaan aan het interieur en binnenkort is de buitenkant aan de beurt. “Er komt een nieuwe toegang naar de opbaarkamers waar mensen 24 uur per dag naar binnen kunnen,” vertelt Nijkamp. Deze zijn dan ook toegankelijk via de buitenzijde, iets wat nu nog niet het geval is.

“Nijkamp Uitvaartzorg huurt het pand van Monuta. “Zij zijn nog eigenaar, maar wij coördineren er alles,” zegt Nijkamp. De twee medewerksters van Monuta, Jenny Averesch en Thea Grouwe, zijn gewoon blijven werken bij de aula. “Zij zijn inmiddels bekende gezichten voor de mensen in de omgeving. Beide dames zijn nu in dienst van ’t Lenfert Uitvaartzorg.” Ook wil Nijkamp meer aandacht voor de avondcondoleances in de stad. “In Rijssen is het vaak zo dat voorafgaand aan de dienst de condoleance plaatsvindt. Avondcondealances zijn er al wel, maar daar wordt niet vaak gebruik van gemaakt. Wij gaan proberen om dit meer onder de aandacht te brengen.”

Voor vragen omtrent gebruik en kosten van uitvaartcentrum Het Lentfert of het verzorgen van een uitvaart kan contact worden opgenomen via 0548-513481 of 0548-54565.

Bron: Rijssen-Holtens Nieuwsblad, jun 6, 2018