< Terug naar nieuws

Maak kennis met.. Janine van Braam

Geplaatst op Categorieën Nijkamp UitvaartzorgTags

Janine werkt sinds oktober 2019 met veel plezier bij Nijkamp Uitvaartzorg als uitvaartleider. “We hebben de eer om in de voetsporen van Johan verder te gaan. Hij is de grondlegger van dit bedrijf en dat beseffen we ons bijna dagelijks. En het is daardoor ook heel fijn dat we het vertrouwen krijgen om de functie te mogen vervullen van uitvaartleider.”

Het vak beoefenen met liefde
Aan de slag gaan als uitvaartleider is een keuze die je vanuit je hart maakt, vertelt Janine. “Ik doe dit vak met liefde en anders kun je het niet doen. Ik zeg altijd: het enige wat ik ‘s morgens te geven heb is liefde. Dat mag ik in dit vak geven. Ik mag mensen ontmoeten, begeleiden en helpen hun wensen te vervullen. Ik doe mijn best om ze zo goed mogelijk te helpen en te kijken wat mogelijk is en wat bij hen past”. Ze wil een warm en liefdevol mens zijn, die mensen met zachte hand meeneemt: “Niet: zo moet het, maar: zo kan het”.

Professionaliteit en warmte
Professionaliteit, maar tegelijkertijd warmte bieden aan nabestaanden gaan volgens Janine hand in hand: “Een professional zijn door het te doen, maar ook in de uitvoering de zachte kant laten zien”. Janine waardeert het vertrouwen dat families geven aan haar en Nijkamp Uitvaartzorg om de uitvaart te begeleiden. Hierin moeten de taken die ze uitvoert vloeiend gaan en is daarnaast ook ruimte voor goede gesprekken met families en samen in dit proces optrekken.

Samenwerken en samen werken
Janine ziet dat bij Nijkamp Uitvaartzorg door alle medewerkers hard wordt gewerkt om de wensen van families mogelijk te maken. “We willen ze zo goed mogelijk begeleiden. De collega’s van de verzorging en van kantoor ondersteunen daar ook echt bij. Hoe fijn wil je het hebben. Team Nijkamp Uitvaartzorg staat er niet voor niets. Zo moet je het voelen en zo moet het zijn”.

Denken in mogelijkhedens
Uitvaarten regelen is kijken naar mogelijkheden. Dat is, zeker in deze tijd, een uitdaging. “Als we de families goed informeren en wij zijn goed geïnformeerd, dan kunnen we ze goed begeleiden. Er kan soms ook meer dan ze denken dat kan”. Wat Janine nog mee wil geven?
“Zorg dat het afscheid van je naaste, van je dierbare, bij je past. Laat je niet de wil op leggen door tradities of wat hoort, maar kijk wat voor jou werkt. Uiteraard met respect voor regelgeving en voor de overledene. Het hoeft niet groot te zijn, het hoeft niet groots te zijn, als het maar van jou is.”

Wil je eens in gesprek over wat Nijkamp Uitvaartzorg voor jou kan betekenen? Bel ons via telefoonnummer 0547 – 38 40 08 of mail ons via info@nijkampuitvaartzorg.nl.